ארוחת ערב עם חלבון – מקושקשת טופו

ברוכים הבאים לבלוג שלי

כאן תוכלי למצוא תוכן, מאמרים מקצועיים והמלצות וגם לקבל מידע נוסף אודות תפריטים ותזונה נכונה.

מוזמנים ליצור איתי קשר

קטגוריות

ארוחת ערב עם חלבון – מקושקשת טופו.

מנה מושלמת לארוחת ערב, עשירה בחלבון ומתאימה תפריט לכבד שומני ועודף כולסטרול.

חשוב לציין שזו מנה מהירה להכנה מתאימה לירידה במשקל , לטבעונים וצמחוניים.

לכן יש לי חיבה רבה למנה הזו שכן המתבגר הטבעוני שלי אוהב להכין אותה על בסיס שבועי.

הוא קוצץ היטב את השום והעגבניות ואז מפורר את הטופו פנימה ומפנק בארוחת ערב מושלמת.

למרות הסברה שטופו משבש את המאזן ההורמונלי בגוף, טענה זו הוכחה כלא נכונה.

להלן מסמך של איגוד הדיאטנים ומשרד הבריאות: 

נייר עמדה של עמותת עתיד

להלן כמה דגשים על טופו:

ראשית, טופו הוא מוצר גלם נפלא שסופג את הטעמים שסביבו, הוא עשיר בחלבון, סידן וברזל.

שנית, מכל מוצרי הסויה הוא הטוב ביותר שכן בעיבוד שהוא עובר לא מכניסים חומרים רעילים.  

שלישית, חשוב לקנות טופו שרשום עליו ללא הנדסה גנטית.

ההמלצה היא על החברות הבאות: "ליב" "קדיתא", "ניצת הדובדבן" "משק וילר".

דבר רביעי, חשוב שהתוקף יהיה רחוק וקחי את זה שנימצא מאחורה במקרר של הסופר.

הדבר החמישי, כדאי להעביר את הטופו מהסופר למקרר הביתי תוך זמן קצר.

אבל אם לא משתמשים בכל הטופו, שומרים את השארית מכוסה במים בקופסא אטומה במקרר. חשוב להחליף את המים כל יום.

ועכשיו נעבר למתכון: 

מקושקשת טופו

מצרכים:

1 גוש טופו טבעי של 300 מ"ג ( ללא חומרים משמרים ושלא הונדס גנטית)

3 שיני שום קצוצות דק

1 עגבנייה קצוצה דק

חצי פלפל אדום קצוץ דק

כפית כורכום

מלח ופלפל לפי הטעם

רבע כוס מים/חלב שקדים ללא סוכר.

אופן ההכנה:

מקפיצים את השום על מחבת עם מעט שמן זית.

ואז כעבור דקה מוסיפים את העגבנייה והפלפל ומערבבים.

בהמשך כעבור 2 דקות כאשר הירקות מתחילים להוציא נוזלים מפוררים פנימה את הטופו.

בשלב הבא מתבלים בכורכום ובמלח פלפל ומערבבים היטב עוד 2 דקות. ואז אפשר להוסיף מעט מים או חלב שקדים לא ממותק.

והנה מנה מעולה ב10 דקות הכנה

בתאבון וספרי איך יצא!