נבטוטים בסלטים
נבטוטים בסלטים – ניסית פעם?
אפשר ללמוד להפיק מהקטניות הרבה מעבר לבישול הבסיסי.
שכן הקטניות הן עולם שלם של אפשרויות שניפתח בפנינו.
לכן אפשר ללמוד על חשיבות הנבטוטים בסלטים, איך מנביטים ומה מכינים מהנבטים.
מהם נבטוטים?
נבטוטים הם גרעינים שעברו השריה במים עד שהחל לבצבץ מהם גבעול קצר.
שימי לב להנביט בעיקר קטניות ואפשר גם סוגים שונים של דגנים.
למה להנביט?
ההנבטה מעוררת אנזימים שונים שתפקידם לפרק את חומרי התשמורת.
למשל: פחמימות, חלבונים ושומנים שהזרע אגר בתוכו, כך שיזינו את תהליך הצמיחה.
ניתן לראות כי תהליך פירוק החלבונים שמתחיל בהנבטה מקל על העיכול ומונע נפיחות וגזים.
חשוב לא פחות, כמות הוויטמינים והחלבונים שבזרע גדלה בהנבטה.
מה קל להנביט?
עדשים שחורות, ירוקות וחומות ושעועית מאש.
את שאר הקטניות מורכב יותר להנביט אם כי לגמרי אפשרי.
מה עושים עם הנבטוטים האם רק בסלטים?
הדרך הקלה והמזינה ביותר לצרוך נבטוטים היא אכן בסלטים – כשהם טריים ולא מבושלים
יחד עם זאת אפשר גם לבשל אותם לאחר ההנבטה, בישול קצר.
הם מתרככים מהר מאוד לאחר ההנבטה.
כמו כן אפשר גם לטחון אותם במעבד מזון.
שכן ברגע שהקטנייה נובטת משתחרר ממנה עמילן היוצר חומר דבק המחליף בקלות את הביצה.
איך מנביטים בבית?
שמים את כמות הזרעים הרצויה בקערה עם מים למשך 12 שעות.
שופכים את הזרעים למסננת ומניחים את המסננת על צלחת.
מכסים את המסננת במגבת לחה ומניחים במקום לח ומאוורר ללא שמש ישירה.
מרטיבים את הזרעים פעמיים שלוש ביום בקיץ, פעם ביום בחורף.
כאשר הנבטוטים מוציאים שורש קטנטן הם מוכנים לאכילה.
שוטפים שטיפה אחרונה ומסננים.
שומרים את הנבטוטים לסלטים במקרר בקופסה אטומה עם נייר סופג.
לרב הזרעים לוקח 12 שעות לנבוט. ולאחר הנביטה הם נשמרים במקרר בקופסא אטומה עם נייר סופג כשישה ימים.
שיהיה לכם המשך יום מלא בבריאות, נתראה בסרטונים הבאים.