מתכון בריא וטבעוני עשיר בוויטמינים ומינרלים לתפריט טבעוני

ברוכים הבאים לבלוג שלי

כאן תוכלי למצוא תוכן, מאמרים מקצועיים והמלצות וגם לקבל מידע נוסף אודות תפריטים ותזונה נכונה.

מוזמנים ליצור איתי קשר

קטגוריות

מתכון בריא וטבעוני עשיר בוויטמינים ומינרלים שיעשיר לך את התפריט הבריא במינימום זמן ומאמץ

מתכון בריא בתפריט טבעוני עשיר בוויטמינים ומינרלים.

בתפריט הבריא יש מנות שהן עשירות כל כך בוויטמינים ומינרלים שהגוף מודה לנו אחרי האכילה במיוחד אם השקענו מעט זמן בהכנה 🙂 

המנות האלה לא חייבות להיות מסובכות להכנה, והיום יש כבר הכל בסופרים או בחנויות השכונתיות.

אז להלן מתכון כזה, טבעוני וצבעוני עשיר בוויטמינים ומינרלים שהדבר הכי מסובך בו זה הזעתר הטרי שאני אוהבת להוסיף. אבל הוא לא חובה.

את הזעתר אפשר למצוא אצל הירקנים ואפשר לגדל באדנית/גינה.

למה הוא חשוב? כי האזוב מחזק את מערכת הנשימה, הוא מחטא, אנטידלקתי, נוגד חמצון ומשפר תהליכי עיכול.

במתכון יש גם שיני שום הידועות כאנטידלקתיות.

דלעת ובטטה שיש בהן שפע של ויטמין A ונוגדי חמצון.

מנגולד העשיר בויטמין K ברזל, אבץ ונוגדי חמצון.

וכמובן שבלימון יש שפע של ויטמין סי התורם לחיזוק מערכת החיסון שלנו.  

להלן מתכון טבעוני בריא וצבעוני:

ירקות מאודים עם גרגירי חומוס בניחוח זעתר ולימון

רכיבים:

5 שיני שום קצוצות

כוס קוביות דלעת

כוס קוביות בטטה

6 עלי מנגולד חתוכים

כף אזוב יבש או טרי

1.5 כוסות שעועית ירוקה חתוכה

כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים

מלח אטלנטי גס לפי הטעם

צ'ילי אדום לפי הטעם

מיץ מלימון אחד

כף שמן זית

אופן ההכנה:

מקפיצים את השום בשמן זית כ-2 דקות, מוסיפים את הדלעת, הבטטה, השעועית והזעתר ומערבבים, מוסיפים מעט מים במידת הצורך ומקטינים מעט את האש

מכסים ומבשלים כרבע שעה עד לריכוך הירקות, מוסיפים את המנגולד, הצ'ילי, ומיץ הלימון ומבשלים עוד כחמש דקות. 

אפשר להגיש עם אורז בסמטי מלא או עם סלט ירוק. 

רוצה ללמוד עוד על חיזוק מערכת החיסון? היכנסי לקישור הבא:https://bit.ly/bolimmunesyatem

שיהיה לך יום מלא בבריאות

כתוב את הכותרת כאן