לשדרוג מאכלים, מתבל עשיר בברזל.
יכול להיות שהמתבל יזכיר לך קצת פסטו ירוק.
אבל הוא גם לימוני יותר וגם ללא האגוזים ועל כן פחות "כבד".
אצלי בבית הוא נימצא במקרר באופן קבוע והילדים ממש אוהבים אותו.
זו דרך נפלאה להוסיף כמות יפה של עלים ירוקים העשירים בברזלו באבץ.
ברזל נספג בצורה הטובה ביותר כאשר הוא משולב יחד עם ויטמין סי.
המנה הזו היא מסוג המאכלים עם ברזל שנותנים אנרגיה, כוח ליום ומשפרים את הריכוז.
אז אם מרגישה עייפה וחלשה לאחרונה, חשוב שתבדקי את ערכי הברזל.
יכול להיות שחסר לך ברזל בתזונה שהוא מינרל חשוב בגופנו.
העוזר בהעברת החמצן לרקמות הגוף השונות, תורם לחילוף חומרים ולתהליכי גדילה והתפתחות.
כאשר לא מגיע מספיק ברזל מהתזונה לגופנו עלולה להתפתח אנמיה וכך פחות חמצן מגיע לרקמות.
דבר זה מסביר את החולשה, העייפות, עודף המשקל, הקושי בריכוז, הקושי בנשימה, נשירת השיער ועוד.
במקום לקחת תוספים או להילחץ להלן מתבל ירוק עשיר בברזל!
מאכל זה מתאים ללביבות, קציצות ועוד.
להסבר מעמיק על מאכלים עם ברזל מוזמנת לדף הבא: מאכלים עם ברזל לאנרגיה גבוהה
להלן המתכון:
מתבל ירוק עשיר בברזל
רכיבים:
צרור אחד מכל אחד:
בזיליקום ללא הגבעולים
כוסברה בעיקר עלים
פטרוזיליה בעיקר עלים
1 שן שום
כרבע כפית מלח הימליה
מיץ מחצי-לימון אחד
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את העלים ומסננים את המים.
מתחילים לטחון הכל (חוץ משמן הזית) יחד, בבלנדר.
ומוסיפים בהדרגה רבע כוס שמן זית.
כאשר הגענו למרקם חלק נעצור את מעבד המזון ונעביר את המתבל לכלי אטום.
המתבל נשמר במקרר עד שלושה ימים.
אפשר להוסיפו לסלטים, לכריכים, לקציצות עדשים ועוד.
לבריאות וספרו כאן בתגובות איך יצא.
לפרטים נוספים על תוספי תזונה של ברזל (רק במידת הצורך) התייעצי איתי לגבי התוספים של אקוסאפ