חביתה טבעונית לתפריט שבועי בריא

ברוכים הבאים לבלוג שלי

כאן תוכלי למצוא תוכן, מאמרים מקצועיים והמלצות וגם לקבל מידע נוסף אודות תפריטים ותזונה נכונה.

מוזמנים ליצור איתי קשר

קטגוריות

חביתה טבעונית לתפריט שבועי בריא.

עשירה בחלבון מהצומח, יש בה כל מה שצריך להיות בארוחת ערב קלאסית.

ירקות, קטניות ומעט שומן ואפשר לשלב ליד סלט מפנק.

המתכון הבא הוא מתכון שיתאים מאוד לתפריט טבעוני לירידה במשקל ובכלל, לתפריט לכבד שומני, לעודף כולסטרול ולמחלות לב.

בקישור הבא אפשר לקרוא יותר על – 

תפריט להורדת כולסטרול

שכן אין בחביתה הזו כולסטרול וגם לא שומן מהחי. יש בה חלבון צמחי, ברזל, סידן וסיבים תזונתיים.

למרות שזו עלולה להראות מנה מסובכת בעיקר בשל הקנייה של הקמח עדשים שאין בכל בית, זכרי שזה הדבר הכי מסובך במתכון.

להלן המתכון:
כמה דגשים לפני שנתחיל:

חשוב מאוד להשתמש במחבת איכותית שמונעת הדבקות.

במידה ותרצי להוסיף בצל, פטריות, ועשבי תיבול ההמלצה היא להקפיץ אותם לפני ולהוסיף לבלילה של הקמח עדשים והמים לפני הטיגון.

רכיבים:
1 כוס קמח עדשים כתומות.
1.5 כוסות מים.
1 כפית מלח הימליה.
1 גזר בינוני מגורד דק.

אופן ההכנה:
1.נערבב את כל החומרים יחד עד ליצירת בלילה כמו של פנקייק.


2.נחמם מחבת איכותית נונ-סטיק
נוסיף כפית שמן זית ונפזר אותו
כאשר השמן חם נצוק למחבת בעזרת מצקת כמות לחביתייה אחת.


3.כעבור בערך דקה ננמיך את האש נחכה עוד דקה וכאשר החביתייה נפרדת בקלות מהמחבת נהפוך
ונטגן עוד כדקה.

נעביר לצלחת ונמשיך לחביתייה הבאה. אני מוסיפה שמן כל 2-3 חביתיות.
רצוי להגיש עם ממרח טחינה וסלט ירקות.